Back to All Events

VOCES SUAVES

  • Gamle Aker kirke 32 Akersbakken Oslo, Oslo, 0172 Norway (map)
Voces Suaves 2, foto Markus Räber.jpg

Lørdag 30. mars kl. 20.00

Gamle Aker kirke

350,–/250,–
Varighet: ca. 1 time og 5 minutter

ROMA, CITTÀ SACRA – ROMA, EN HELLIG BY

VOCES SUAVES
ORGEL, TEORBE OG VIOLONE


Pavelig musikk fra barokkens Roma

Voces Suaves har siden oppstarten i 2012 tatt publikum og kritikere med storm og har opptrådt på viktige europeiske festivaler og konsertarenaer.
Romerskolen kjennetegnes av en gruppe renessanse- og barokkomponister som dyrket et ideal om renhet i det musikalske utrykket. Fra midten av 1500-tallet og et godt stykke inn på 1600-tallet fikk skolen stor historisk betydning for utviklingen av kirkemusikken, og da særlig den flerstemmige vokalmusikken. Komponister som G.P. da Palestrina, Tomás Luis de Victoria og Gregorio Allegri hadde sitt virke i Roma under denne viktige musikkhistoriske perioden. En av de kanskje viktigste komponistene innenfor Romerskolen, foruten Palestrina, var Giacomo Carissimi (1605–1674). I Carissimis tid som komponist ble kirkemusikkens gjennomslagskraft svekket til fordel for den verdslige musikken, som skulle vise seg å være avgjørende for den videre utviklingen av kunstmusikken. Carissimi var selv en av de store innovatørene for denne utviklingen, og regnes i dag som en av de viktigste fornyerne av en rekke av datidens musikkformer, som oratoriet, kantaten, resitativet og arien. Endringene ble gjort på en så kyndig måte at hele den videre utviklingen av disse formene bygde på hans ideer. På konserten vil Voces Suaves fremføre Carissimis gripende oratorium Jephte som forteller historien om Jefta som ofrer sin egen datter, hentet fra Dommernes bok fra Det gamle testamentet. Voces Suaves vil også fremføre vokalmusikk av andre viktige representanter for denne skolen som Bernardo Pasquini, Bonifazio Graziani, Francesco Foggia og Giuseppe Corsi.

Voces Suaves 1, foto Markus Räber.jpg

Voces Suaves ble etablert i 2012 og har allerede opptrådt på de viktigste europeiske festivaler og konsertarenaer som Festival d’Ambronay, Festival de Saintes, Freunde Alter Musik Basel, Monteverdi Festival Cremona og Musica Antiqua Bruges. Vokaloktetten ble grunnlagt da medlemmene studerte ved Schola Cantorum Basiliensis. En viktig inspirasjonskilde for ensemblet var den italienske dirigenten Francesco Saverio Pedrini, som ledet ensemblet frem til 2016. Gruppen har spesialisert seg på renessanse- og barokkmusikk, og ensemblets besetning varierer med programmet som skal fremføres, og de samarbeider med instrumentalister når det er behov for det. Samtlige sangere er solister i ensemblet, og de fleste har tilknytning til Schola Cantorum Basiliensis. Medlemmenes sammensatte historiske og språklige kunnskaper har resultert i førsteklasses tolkninger av italienske madrigaler og oratorier så vel som tysk tidligbarokk-repertoar.

Foto: Markus Räber

I samarbeid med:

IIC-colore-oslo-1.jpg
ITALIENSKKURS_jpg.jpg
 
Earlier Event: March 30
BERGEN DOMKOR & OSLO DOMKOR
Later Event: March 31
FESTIVALHØYMESSE ULLERN KIRKE