Back to All Events

POLYPHONY

  • Oslo domkirke 11 Karl Johans gate Oslo, Oslo, 0154 Norway (map)
Polyphony.jpg

Lørdag 23. mars kl. 15.00

Oslo domkirke

350,–/250,–
Varighet: ca. 1 time og 20 minutter

POLYPHONY
STEPHEN LAYTON, DIRIGENT


In one salutation to thee, my God, let all my senses spread out and touch this world at thy feet.
— Rabindranath Tagore

Vakre bønner fra et av Pärts foretrukne vokalensembler

Dirigentlegenden Stephen Layton og det prisvinnende vokalensemblet Polyphony er et kraftsentrum i det engelske og internasjonale kormiljøet og høster lovord for sin sømløse klang og for renheten og klarheten i det musikalske uttrykket.

Diktet Salutation av den indiske filosofen og nobelprisvinnende poeten Rabindranath Tagore, som sitatet over er hentet fra, er tonesatt av den estiske komponisten Ēriks Ešenvalds og fremføres av Layton og Polyphony. Diktet av Tagore ansporer samtidig den røde tråden for konsertprogrammet – nemlig bønnen. Konserten åpner med motettene Laudibus in sanctis og Justorum animae av William Byrd (1540–1623), og avslutter med den engelske samtidskomponisten Owain Parks’ (f.1993) nytolkninger av de samme tekstene. Mellom Byrds og Parks’ vokalverker kan publikum oppleve Magnificat av nevnte Ēriks Ešenvalds, Anton Bruckners Ave Maria og Christus factus est og Francis Poulencs fire sakrale motetter Quatre motets pour un temps de pénitence. Stephen Laytons finstilte øre for samtidsmusikk har gjort han til en av de foretrukne dirigentene for en rekke samtidskomponister og har gjennom en årrekke hatt et meget tett samarbeid med den estiske komponisten Arvo Pärt og den avdøde engelske komponisten John Tavener. Polyphony og Layton vil fremføre Pärts Morning Star, Bogoróditse Djévo, Alleluia-Tropus og Deer’s Cry samt Taveners Mother of God here I stand og The Lamb.

polyphony1 (Benjamin Ealovega).jpg

Polyphony ble grunnlagt i 1986 av Stephen Layton og har siden den gang opptrådt jevnlig over hele verden og gjort en rekke kritikerroste og prisvinnende plateinnspillinger på Hyperion. Korets repertoar strekker seg fra barokkens store pasjoner og de store romantiske verker til nyskrevet kormusikk av nålevende komponister. De samarbeider med ensembler og orkestre som Orchestra of the Age of Enlightenment, City of London Sinfonia og Philharmonia Orchestra.Polyphony ble grunnlagt i 1986 av Stephen Layton og har siden den gang opptrådt jevnlig over hele verden og gjort en rekke kritikerroste og prisvinnende plateinnspillinger på Hyperion. Korets repertoar strekker seg fra barokkens store pasjoner og de store romantiske verker til nyskrevet kormusikk av nålevende komponister. De samarbeider med ensembler og orkestre som Orchestra of the Age of Enlightenment, City of London Sinfonia og Philharmonia Orchestra.

Foto: Benjamin Ealovega

Stephen Layton, foto Keith Saunders.jpg

Stephen Layton er en av de mest ettertraktede dirigentene i sin generasjon, særlig innenfor vokalmusikken der han har hatt en stor innflytelse som dirigent. Han er sjefdirigent og kunstnerisk leder for Polyphony samt The Choir of Trinity College Cambridge og Holst Singers. Layton blir jevnlig invitert til å arbeide med verdensledende kor og orkestre som Nederlands Kamerkoor, SWR Vokalensemble, Estonian Philharmonic Chamber Choir, Eric Ericsons Kammarkör, Orchestra of the Age of Enlightenment og London Sinfonietta.
Layton har også vunnet eller blitt nominert til store internasjonale priser som Gramophone Awards, Grammy Awards og Diapason d’Or de l’Année. Layton arbeider tett med samtidskomponister om fremføring av deres verker, og hans mangeårige samarbeid med Arvo Pärt og John Tavener har resultert i en rekke fantastiske konserter og innspillinger.

Foto: Keith Saunders

Earlier Event: March 23
DEN EVIGE DUALISME
Later Event: March 23
FOREDRAG M/ SVERRE LUNDEMO