Back to All Events

MESTERKLASSE MED HANS-OLA ERICSSON

  • Svenska Margaretakyrkan 8b Hammersborg Torg Oslo, Oslo, 0179 Norway (map)
01_Hans-Ola Ericsson, foto Frida-My Sundqvist.jpg

Torsdag 28. mars kl. 15.00Svenska Margaretakyrkan

Publikum: 250,-
Gratis for innehavere av festivalpass

MESTERKLASSE MED HANS-OLA ERICSSON


I tillegg til konserten vil Hans-Ola Ericsson holde en mesterklasse for utvalgte orgelstudenter fra Norges musikkhøgskole ved det nye og det gamle orgelet i Svenska Margaretakyrkan.

02_Hans-Ola Ericsson, foto Frida-My Sundqvist.jpg

Hans-Ola Ericsson er både komponist og professor, og en fremragende konsertorganist. Ericsson studerte orgel i Sverige og Tyskland, og hadde i tillegg privatundervisning med Olivier Messiaen. Hans komplette innspillinger av Messiaens orgelverker regnes som banebrytende, og hans utgivelser resulterte i Svenska fonogrampriset flere år på rad. Ericsson har turnert som konsertorganist i Europa, USA, Canada og Japan, og er kjent for sine fremføringer av samtidsmusikk. Han har samarbeidet med komponister som John Cage, György Ligeti and Olivier Messiaen. Ericsson er dessuten en dyktig tolker av tidligmusikk og var prosjektleder for Övertorneå-prosjektet, et omfattende tiltak for å rekonstruere orgelet i Tyska kyrkan i Stockholm, som regnes som det viktigste svenske barokkinstrumentet.

I samarbeid med:

Sv. Margaretakyrkan.jpg
 
 
Earlier Event: March 27
TRYGVE SEIM RUMI SONGS
Later Event: March 28
KORK & SOLISTKORET