Back to All Events

DEN EVIGE DUALISME

  • Oslo domkirke 11 Karl Johans gate Oslo, Oslo, 0154 Norway (map)
Arvo_Pärt.jpg

Lørdag 23. mars kl. 13.30


Oslo domkirkes krypt

50,-
Varighet: ca. 45 minutter

DEN EVIGE DUALISME
FOREDRAG OM ARVO PÄRT OG HANS MUSIKK
EMIL BERNHARDT, FOREDRAGSHOLDER


Arvo Pärt er en av vår tids mest fremførte samtidskomponister. Han har i en årrekke søkt et ideal om enkelhet i sitt musikalske uttrykk, kjent som tintinnabuli (lat. små klokker). For Pärt symboliserer tintinnabuli den evige dualismen: mørke og lys, kropp og ånd, jord og himmel, mennesket og Gud.

Emil Bernhardt, musikkritiker i Morgenbladet og stipendiat ved Norges musikkhøgskole, vil holde foredrag om denne mangesidige og kreative komponisten og hans estetiske univers. Foredraget holdes i anledning konserten med Polyphony som er et av Arvo Pärts foretrukne ensembler.

Emil Bernhardt.jpg
Earlier Event: March 23
SPEKTRUM: AARE-PAUL LATTIK
Later Event: March 23
POLYPHONY