Back to All Events

FOREDRAG M/ SVERRE LUNDEMO

  • Frogner kirke 36 Bygdøy allé Oslo, Oslo, 0265 Norway (map)
Foredrag Lundemo.jpeg

Lørdag 23. mars kl. 19.00

Frogner kirke

250, –/150,–
Varighet: ca. 90 minutter (30 min. Foredrag + 60 min. konsert)

HVA KAN VI GJØRE FOR FUGLENE?
SVERRE LUNDEMO (WWF) FOREDRAGSHOLDER

Dette foredraget holdes som innledning til konserten med Aaron Carpenè.


Fugler er fantastiske skapninger som de fleste har et forhold til – du kan se dem nær sagt overalt i verden, i alle mulige livsmiljøer. Det finnes nesten 10 000 fuglearter i verden, og dette inkluderer en myriade av former, farger, størrelser og tilpasninger. Men som for andre deler av naturen er fuglene under press fra oss mennesker, og nesten en fjerdedel av artene er oppført på den globale rødlista. Hvilke trusler står disse overfor, hva må gjøres, og hva kan gjøres, for å bedre situasjonen for fuglene våre?Fugler er fantastiske skapninger som de fleste har et forhold til – du kan se dem nær sagt overalt i verden, i alle mulige livsmiljøer. Det finnes nesten 10 000 fuglearter i verden, og dette inkluderer en myriade av former, farger, størrelser og tilpasninger. Men som for andre deler av naturen er fuglene under press fra oss mennesker, og nesten en fjerdedel av artene er oppført på den globale rødlista. Hvilke trusler står disse overfor, hva må gjøres, og hva kan gjøres, for å bedre situasjonen for fuglene våre?

sverre_lundemo_WWF, foto Ivan Tostrup:WWF Verdens naturfond .jpg

Sverre Lundemo er seniorrådgiver i WWF Verdens naturfond og arbeider med spørsmål og utfordringer knyttet til forvaltning av arter og natur – hovedsakelig i Norge. Han er utdannet naturforvalter fra NMBU og har en doktorgrad i populasjonsgenetikk fra NTNU. Fugler er en av hans hovedinteresser, og han er en ivrig amatørornitolog.

Foto: Ivan Tostrup

WWF_logo_med_vit.jpg

WWF Verdens naturfond er en frittstående norsk miljøorganisasjon, etablert i 1970. De er en del av et stort nettverk med over 100 kontorer globalt. WWFs visjon er en fremtid der mennesker lever i harmoni med naturen og arbeider for å verne mangfoldet av arter og økosystemer og for å sikre bærekraftig bruk av naturressurser. WWF arbeider med miljøutfordringer både i Norge og globalt.

I samarbeid med:

WWF_logo_med_vit.jpg
 
Earlier Event: March 23
POLYPHONY
Later Event: March 23
BL!NDMAN [sax]