Back to All Events

BOYSEN-BUSSEN: UT AV OSLO

  • Oslo domkirke 11 Karl Johans gate Oslo, Oslo, 0154 Norway (map)
blurred-background-bus-camper-385998.jpg

Søndag 24. mars
kl. 14.00–18.30

250,–
Oppmøte: foran Oslo domkirke.
Varighet: ca. 4 timer 30 minutter

BOYSEN-BUSSEN: UT AV OSLO
BESØK STOR-OSLOS ORGELSKATTER MED OLAV RUNE BASTRUP & ESPEN MELBØ

Kun forhåndssalg av billetter.
Innehavere av festivalpass må melde seg på til: info(a)kirkemusikkfestivalen.no


Boysen-bussen er blitt en kjent og kjær del av programmet for Kirkemusikkfestivalen og arrangeres nå for sjuende gang. Kantor i Grønland kirke Olav Rune Bastrup vil ta over som guide, foredragsholder og organist i samarbeid med den kritikerroste unge organisten Espen Melbø. Melbø har i flere år vært kantor i Naunhof ved Leipzig og er i dag domkantor i Tønsberg domkirke, i tillegg til å undervise i orgelspill ved NMH. Bastrup er, ved siden av sin stilling som kantor i Grønland kirke, historiker og forfatter med en rekke utgivelser om historiske emner.

Ruten for 2019 ble foreslått av Bjørn Boysen selv kort tid før hans bortgang i februar 2018. Denne gangen beveger vi oss ut av byen og besøker Enebakk, Skedsmo og Strømmen. Enebakk (Jehmlich 1975) og Skedsmo (Carsten Lund 1981) er gode orgler som er gått litt i glemmeboken. Strømmen ligger i samme retning og vil innen 2019 ha fått et splitter nytt orgel fra Ryde & Berg, som også er verdt et besøk.

EMelbø02, Studioline, Leipzig.jpg

Espen Melbø

Foto: Studioline, Leipzig

Bastrup.png

Olav Rune Bastrup