Back to All Events

BL!NDMAN [sax]

  • Oslo domkirke 11 Karl Johans gate Oslo, Oslo, 0154 Norway (map)
BLINDMAN sax & Eric Sleichim 32FOOT (c) Guy Kokken.jpg

Lørdag 23. mars kl. 21.30


Oslo domkirke

300, –/200,–
Varighet: ca. 1 time 15 minutter

32 FOOT / THE ORGAN OF BACH
BACHS ORGELVERKER PÅ fem SAKSOFONER
BL!NDMAN [sax]


Bachs orgelmusikk med innovativt belgisk saksofonensemble!

BL!NDMAN [sax] er et levende orgel, drevet av menneskelig pust. Orgelet var barokkens synthesizer, med stort register og mulighet for å spille med forskjellige lyder og klangfarger. I BL!NDMANs nyskapende tolkninger av J.S. Bachs orgelmusikk er melodilinjene i de komplekse orgelverkene fordelt på fem saksofoner. Med et omfattende register, fra sopransaksofon til tubax (kontrabassaksofon), dekkes hele orgelets omfang. De ulike stemmene kommer tydeligere frem når de spilles av ulike saksofoner, og det skapes spennende dialoger når én stemme fordeles på flere saksofoner for å dekke hele registeret. Den menneskelige pusten som driver lyden av de fem blåseinstrumentene, skaper også en unik dynamikk.
32 FOOT er en BL!NDMAN-produksjon bestilt av Festival Oude Muziek – Utrecht

PROGRAM:

Johann Sebastian Bach / Arr. E. Sleichim

  • Pedal-Exercitium i g-moll, BWV 598

  • Passacaglia og fuge i c-moll, BWV 582

  • Orgelkoral Meine Seele

  • Trio i d-moll, BWV 583

Pierre Bartholomée: Ricercar

J.S. Bach / Arr. E. Sleichim

  • Preludium og fuge i g-moll, BWV 535

  • Konsert i d-moll etter Vivaldi, BWV 596

Eric Sleichim & BL!NDMAN sax (c) Guy Kokken 2013.jpg

BL!NDMAN [sax]

Eric Sleichims samtidsmusikkensemble BL!NDMAN er ikke en hvilken som helst saksofonkvartett. BL!NDMAN [sax] er del av et kollektiv som har vært i kontinuerlig utvikling siden 1988, da Schleichim etablerte kvartetten. Selv om det er snakk om en tradisjonell besetning for en saksofonkvartett, utvikler BL!NDMAN [sax] nye fremføringsteknikker. De utvider også saksofonrepertoaret ved å samarbeide på tvers av kunstformer og ved å spille både samtidsmusikk og tidligmusikk (saksofonen ble først oppfunnet på midten av 1800-tallet). I tillegg til BL!NDMAN [sax] består kollektivet BL!NDMAN av BL!NDMAN [drums], BL!NDMAN [strings] og BL!NDMAN [hybrid].

Eric Sleichim: kunstnerisk ledelse, arrangementer og elektronikk

BL!NDMAN [sax]
Koen Maas
: sopransaksofon
Pieter Pellens: altsaksofon
Piet Rebel: tenorsaksofon
Raf Minten: barytonsaksofon
Eric Sleichim: tubax og elektronikk

Foto: Guy Kokken

I samarbeid med:

Belgiske ambassade.jpg
 
Earlier Event: March 23
FOREDRAG M/ SVERRE LUNDEMO